Ta strona używa plików cookies, zapisywanych i odczytywanych z Twojego urządzenia, w celu dostosowania naszych usług oraz treści zamieszczonych na stronie do indywidualnych potrzeb użytkowników i mierzenia ich zainteresowania. Korzystając z tej strony akceptujesz politykę cookies.
Uprzejmie informujemy, że od dnia 7 października 2023 r. Szpital Powiatowy w Chrzanowie przystąpił do programu pilotażowego "Dobry posiłek w szpitalach" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
23.04.2025 Środa
Jadłospis dorośli 14.04.2025 - 27.04.2025
Jadłospis dla kobiet w ciąży/w okresie laktacji 14.04.2025 - 27.04.2025
Jadłospis dzieci 14.04.2025 - 27.04.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Owsianka budyniowa z masłem orzechowym, bananem i jabłkiem z posypką chia 200 g (OZI, MLE, GLU OW,) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Serek a'la homogenizowany o smaku waniliowym + 70 g ( MLE,) Jabłko 150 g Hummus paprykowy + 30 g (SEZ,) | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Twarożek domowy waniliowy + 70 g (MLE, może zawierać: GLUPSZ, JAJ, OZI, SOJ, MLE, ORZ, SEZ, ) Hummus paprykowy + 30 g (SEZ,) Sałata zielona 20 g Pomidor 60 g II śniadanie: | |
![]() | ![]() | |
Zupa krem z białych warzyw + 350 ml ( SOJ, SEL,) Kotlet z kurczaka ze szpinakiem w płatkach kukurydzianych + 100g (GLU PSZ, JAJ, MLE,) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Ogórek kiszony z cebulką + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Grzanki żytnie + 20 g (GLU ŻYT,) | Zupa krem z białych warzyw + 350 ml ( SOJ, SEL,) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Udziec z kurczaka wolno gotowany z ziołami + 100 g Sos ziołowy (dieta) + 100 g (SEL,) Ogórek kiszony z cebulką + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Grzanki żytnie + 20 g (GLU ŻYT,) | |
![]() | ![]() |
22.04.2025 Wtorek
Jadłospis dorośli 14.04.2025 - 27.04.2025
Jadłospis dla kobiet w ciąży/w okresie laktacji 14.04.2025 - 27.04.2025
Jadłospis dzieci 14.04.2025 - 27.04.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Makaron na mleku 350 ml (GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Ser mozzarella 62,5 g (MLE) Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 50 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02) Mix sałat 20 g Pomidor 60 g Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Ser mozzarella 62,5 g (MLE) Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 50 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02) Mix sałat 20 g Pomidor 60 g II śniadanie: jogurt naturalny 1 szt (MLE) | |
![]() | ![]() | |
Zupa koperkowa z ryżem + 350 g (SOJ, MLE, SEL) Gulasz wieprzowy z warzywami + 150 g Kasza jęczmienna 200 g (GLU JĘCZ) Surówka z marchwi, jabłka i pomarańczy + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Zupa koperkowa z ryżem + 350 g (SOJ, MLE, SEL) Gulasz wieprzowy z warzywami + 150 g Kasza jęczmienna 200 g (GLU JĘCZ) Surówka z marchwi, jabłka i pomarańczy + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 m | |
![]() | ![]() |
18.04.2025 Piątek
Jadłospis dorośli 14.04.2025 - 27.04.2025
Jadłospis dla kobiet w ciąży/w okresie laktacji 14.04.2025 - 27.04.2025
Jadłospis dzieci 14.04.2025 - 27.04.2025
Dieta podstawowa |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Kakao/p z/c 250 ml (MLE,) Kasza manna na mleku 350 ml (GLU PSZ, MLE,) Bułka maślana 50g 1 szt (GLU PSZ, JAJ, MLE,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Dżem 60 g Jabłko 150 g Twarożek różany + 70 g (MLE,) | Kakao/p b/c 250 ml (MLE,) Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Twarożek różany + 70 g (MLE,) Pyzdra schabowa-wędzonka wieprzowa schab wieprzowy wędzony parzony. 30 g Jabłko 150 g II śniadanie: | |
![]() | ![]() | |
Zupa krem z zielonych warzyw + 350 ml ( SOJ, SEL,) Miruna smażona 100g + 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,) Sos cytrynowy + 100 g (GLU PSZ, MLE,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Surówka z czerwonej kapusty b/c + 200 g ( MLE,) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Grzanki żytnie + 20 g (GLU ŻYT,) | Zupa krem z zielonych warzyw + 350 ml ( SOJ, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Miruna pieczona w posypce ziołowej 100g + 100 g ( RYB,) Sos cytrynowy + 100 g (GLU PSZ, MLE,) Surówka z czerwonej kapusty b/c + 200 g ( MLE,) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Grzanki żytnie + 20 g (GLU ŻYT,) | |
![]() | ![]() |
17.04.2025 Czwartek
Jadłospis dorośli 14.04.2025 - 27.04.2025
Jadłospis dla kobiet w ciąży/w okresie laktacji 14.04.2025 - 27.04.2025
Jadłospis dzieci 14.04.2025 - 27.04.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Owsianka budyniowa z bananem i jabłkiem z posypką chia 200 g (MLE, GLU OW,) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Ser żółty 50 g (MLE) Indyk z pasieki, produkt drobiowy grubo rozdrobniony, parzony, w osłonce niejadalnej 30 g Sałata zielona 20 g Pomidor 60 g | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Ser żółty 50 g (MLE) Indyk z pasieki, produkt drobiowy grubo rozdrobniony, parzony, w osłonce niejadalnej 30 g Sałata zielona 20 g Pomidor 60 g II śniadanie: | |
![]() | ![]() | |
Barszcz biały z ziemniakami + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, GLU ŻYT) Fasolka po bretońsku + 300 g (SEL, GOR) Chleb Graham 100 g (GLU PSZ) Mandarynka 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Barszcz biały z ziemniakami + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, GLU ŻYT) Mięso z kurczaka z warzywami do kaszotto + 150 g (GLU PSZ, MLE, SEL) Sos pomidorowy + 100 g Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ) Mandarynka 150 g Surówka z marchwi z olejem b/c + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
24.04.2025 Czwartek
Jadłospis dorośli 14.04.2025 - 27.04.2025
Jadłospis dla kobiet w ciąży/w okresie laktacji 14.04.2025 - 27.04.2025
Jadłospis dzieci 14.04.2025 - 27.04.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Kasza kukurydziana na mleku 350 ml (MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 50 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, ) Ser żółty 30 g (MLE,) Pomidor 70 g Rukola 10 g | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 50 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, ) Ser żółty 30 g (MLE,) Pomidor 70 g Rukola 10 g II śniadanie: Kefir 2 % tł 200g 1 szt (MLE,) | |
Barszcz czerwony z ziemniakami + 350 g ( SOJ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ,) Sos boloński z wieprzowiną + 150 g ( SEL,) Brokuł gotowany + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Barszcz czerwony z ziemniakami + 350 g ( SOJ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ,) Sos boloński z wieprzowiną + 150 g ( SEL,) Brokuł gotowany + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | |
ĆWICZENIA Z ZAKRESU POSTĘPOWANIA
W ZDARZENIACH Z DUŻĄ LICZBĄ POSZKODOWANYCH
Pogotowie Ratunkowe Szpitala Powiatowego w Chrzanowie informuje o organizowanych ćwiczeniach z zakresu postępowania w zdarzeniach z dużą liczbą osób poszkodowanych.
Serdecznie zapraszamy do współpracy przy realizacji przedsięwzięcia potencjalnych partnerów, sponsorów tego wydarzenia.
Główny celem ćwiczeń jest ocena i doskonalenie współpracy służb ratowniczych na obszarze powiatu chrzanowskiego podczas wystąpienia zdarzenia z dużą liczbą osób poszkodowanych.
Celem Pogotowia Ratunkowego działającego w strukturach powiatu chrzanowskiego jest ocena i doskonalenie umiejętności z zakresu organizowania i realizowania działań ratunkowych w zdarzeniach z dużą liczbą poszkodowanych - w szczególności kierowania akcją medyczną, prowadzenia segregacji medycznej, organizowania punktów udzielania pomocy poszkodowanym, kierowania transportem i komunikacją na miejscu zdarzenia we współudziale z pozostałymi jednostkami ratowniczymi obecnymi na miejscu zdarzenia.
Informacja na temat ćwiczeń:
Główny Organizator
Pogotowie Ratunkowe Szpitala Powiatowego w Chrzanowie
Organizacje, które dotychczas zadeklarowały chęć uczestnictwa w ćwiczeniach:
Podczas ćwiczeń zostaną próby prowadzenia badań naukowych z zakresu:
Informacje w sprawie ćwiczeń udziela:
Konrad Chechelski - Kierownik Pogotowia Ratunkowego w Chrzanowie
Kierownik Apteki Szpitalnej
Mgr farm. Agnieszka Głowacz
Z-ca Kierownika Apteki Szpitalnej
Telefony:
Kierownik: 32 624-74-38
Księgowość Apteki Szpitalnej: 32 624-74-40
Magazyn Wyrobów Medycznych: 32 624-74-43, 32 624-74 -42
Magazyn Leków Gotowych: 32 624-74-39
Apteka czynna jest od poniedziałku do piątku w godzinach od 7.00 do 14.35
Personel:
mgr farm. Magdalena Czech
mgr farm. Natalia Łąka
mgr farm. Ewa Ozga-Jagodzińska
mgr farm. Karolina Rembiecha-Ząbek
mgr Beata Koźmin – Starsza Księgowa
tech. farm. Magdalena Duda
tech. farm. Bożena Kaczmarek
tech. farm. Anna Mazurek
tech. farm. Magdalena Sękowska
tech. farm. Agnieszka Stasiowska - Wanat
tech. farm. Ewa Zdebik
Pomoc Apteczna: Bożena Michalik, Małgorzata Basta, Alla Sirenko
Apteka Szpitalna funkcjonująca w Szpitalu Powiatowym świadczy kompleksowe usługi farmaceutyczne w oparciu o obowiązujące Prawo Farmaceutyczne, GMP (Good Manufacturing Practice), wytyczne inspekcji farmaceutycznej PIC /S, oraz procedury i instrukcje opracowane w aptece.
Farmaceuci, którzy są zatrudnieni w Aptece to wyszkolony personel-specjaliści farmacji szpitalnej i aptecznej. Personel Apteki ustawicznie podnosi swoje kwalifikacje poprzez uczestnictwo w konferencjach, zjazdach oraz licznych kursach co pozwala na świadczenie usług farmaceutycznych na najwyższym poziomie.
Apteka zaopatruje Oddziały Szpitalne oraz pracownie i poradnie w produkty lecznicze i wyroby medyczne.
Zakres działalności Apteki Szpitalnej:
Realizujemy zadanie finansowane /współfinansowane ze środków Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Krakowie w ramach "Programufinansowania unieszkodliwiania skażonych odpadów medycznych"
Copyright © 2014 Szpital Powiatowy w Chrzanowie
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i realizacja: Studio Interaktywne Fenix Inspire