Ta strona używa plików cookies, zapisywanych i odczytywanych z Twojego urządzenia, w celu dostosowania naszych usług oraz treści zamieszczonych na stronie do indywidualnych potrzeb użytkowników i mierzenia ich zainteresowania. Korzystając z tej strony akceptujesz politykę cookies.
Uprzejmie informujemy, że od dnia 7 października 2023 r. Szpital Powiatowy w Chrzanowie przystąpił do programu pilotażowego "Dobry posiłek w szpitalach" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
18.04.2025 Piątek
Jadłospis dorośli 14.04.2025 - 27.04.2025
Jadłospis dla kobiet w ciąży/w okresie laktacji 14.04.2025 - 27.04.2025
Jadłospis dzieci 14.04.2025 - 27.04.2025
Dieta podstawowa |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Kakao/p z/c 250 ml (MLE,) Kasza manna na mleku 350 ml (GLU PSZ, MLE,) Bułka maślana 50g 1 szt (GLU PSZ, JAJ, MLE,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Dżem 60 g Jabłko 150 g Twarożek różany + 70 g (MLE,) | Kakao/p b/c 250 ml (MLE,) Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Twarożek różany + 70 g (MLE,) Pyzdra schabowa-wędzonka wieprzowa schab wieprzowy wędzony parzony. 30 g Jabłko 150 g II śniadanie: | |
![]() | ![]() | |
Zupa krem z zielonych warzyw + 350 ml ( SOJ, SEL,) Miruna smażona 100g + 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,) Sos cytrynowy + 100 g (GLU PSZ, MLE,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Surówka z czerwonej kapusty b/c + 200 g ( MLE,) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Grzanki żytnie + 20 g (GLU ŻYT,) | Zupa krem z zielonych warzyw + 350 ml ( SOJ, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Miruna pieczona w posypce ziołowej 100g + 100 g ( RYB,) Sos cytrynowy + 100 g (GLU PSZ, MLE,) Surówka z czerwonej kapusty b/c + 200 g ( MLE,) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Grzanki żytnie + 20 g (GLU ŻYT,) | |
![]() | ![]() |
17.04.2025 Czwartek
Jadłospis dorośli 14.04.2025 - 27.04.2025
Jadłospis dla kobiet w ciąży/w okresie laktacji 14.04.2025 - 27.04.2025
Jadłospis dzieci 14.04.2025 - 27.04.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Owsianka budyniowa z bananem i jabłkiem z posypką chia 200 g (MLE, GLU OW,) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Ser żółty 50 g (MLE) Indyk z pasieki, produkt drobiowy grubo rozdrobniony, parzony, w osłonce niejadalnej 30 g Sałata zielona 20 g Pomidor 60 g | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Ser żółty 50 g (MLE) Indyk z pasieki, produkt drobiowy grubo rozdrobniony, parzony, w osłonce niejadalnej 30 g Sałata zielona 20 g Pomidor 60 g II śniadanie: | |
![]() | ![]() | |
Barszcz biały z ziemniakami + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, GLU ŻYT) Fasolka po bretońsku + 300 g (SEL, GOR) Chleb Graham 100 g (GLU PSZ) Mandarynka 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Barszcz biały z ziemniakami + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, GLU ŻYT) Mięso z kurczaka z warzywami do kaszotto + 150 g (GLU PSZ, MLE, SEL) Sos pomidorowy + 100 g Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ) Mandarynka 150 g Surówka z marchwi z olejem b/c + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
16.04.2025 Środa
Jadłospis dorośli 14.04.2025 - 27.04.2025
Jadłospis dla kobiet w ciąży/w okresie laktacji 14.04.2025 - 27.04.2025
Jadłospis dzieci 14.04.2025 - 27.04.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Kasza kukurydziana na mleku 350 ml (MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 50 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Hummus paprykowy + 30 g (SEZ,) Roszponka 20 g Pomidor 60 g | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 50 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Hummus paprykowy + 30 g (SEZ,) Roszponka 20 g Pomidor 60 g II śniadanie: Jabłko 150 g | |
![]() | ![]() | |
Zupa pieczarkowa z makaronem + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,) Kopytka ziemniaczane * 200 g (GLU PSZ, JAJ, MLE,) Pulpet z kurczaka + 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Surówka z kapusty białej i czerwonej + 200 g ( JAJ, GOR,) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Sos pietruszkowy + 100 g (SOJ, MLE, | Zupa pieczarkowa z makaronem + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,) Kopytka ziemniaczane * 200 g (GLU PSZ, JAJ, MLE,) Pulpet z kurczaka + 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Surówka z kapusty białej i czerwonej + 200 g ( JAJ, GOR,) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Sos pietruszkowy + 100 g (SOJ, MLE, | |
![]() | ![]() |
15.04.2025 Wtorek
Jadłospis dorośli 14.04.2025 - 27.04.2025
Jadłospis dla kobiet w ciąży/w okresie laktacji 14.04.2025 - 27.04.2025
Jadłospis dzieci 14.04.2025 - 27.04.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Zacierka na mleku 350 ml (GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Twarożek z koperkiem + 70 g (MLE,) Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 30 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02, ) Sałata zielona 20 g Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Pomidor 60 g | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Twarożek z koperkiem + 70 g (MLE,) Sałata zielona 20 g Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 30 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02, ) Pomidor 60 g II śniadanie: Kanapka z jajkiem i pomidorem (chleb razowy 30g, masło 5g, jajko 25g, pomidor 20g) 1 szt (GLU PSZ, JAJ, MLE,) | |
![]() | ![]() | |
Zupa ogórkowa z ziemniakami + 350 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,) Gulasz wołowy dieta + 150 g Ryż na sypko (brązowy) 200 g Surówka z białej kapusty z koperkiem b/c + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Zupa ogórkowa z ziemniakami + 350 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,) Gulasz wołowy dieta + 150 g Ryż na sypko (brązowy) 200 g Surówka z białej kapusty z koperkiem b/c + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m | |
![]() | ![]() |
14.04.2025 Poniedziałek
Jadłospis dorośli 14.04.2025 - 27.04.2025
Jadłospis dla kobiet w ciąży/w okresie laktacji 14.04.2025 - 27.04.2025
Jadłospis dzieci 14.04.2025 - 27.04.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Płatki pszenne na mleku 350 ml (GLU PSZ, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 50 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR) Twarożek pomidorowy 70 g (MLE) Ogórek kiszony 60 g Sałata zielona 20 g | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g (MLE) Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 50 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR) Twarożek pomidorowy 70 g (MLE) Ogórek kiszony 60 g Sałata zielona 20 g II śniadanie: jogurt naturalny 150 g (MLE) | |
![]() | ![]() | |
Zupa dyniowa z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, SEL,) Gulasz z ciecierzycą, pieczarkami i cukinią + 150 g (GLU PSZ, SEL) Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ) Jabłko 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Zupa dyniowa z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, SEL,) Gulasz z ciecierzycą, pieczarkami i cukinią + 150 g (GLU PSZ, SEL) Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ) Jabłko 150 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
11.04.2025 Piątek
Jadłospis 31.03.2025 - 13.04.2025 dorośli
Jadłospis 31.03.2025 - 13.04.2025 dzieci
Jadłospis 31.03.2025 - 13.04.2025 ciężarne
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Zacierka na mleku 350 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Twarożek z cynamonem + 70 g ( MLE,) Dżem 60 g Mandarynka 150 g Bułka maślana 50g 1 szt ( GLU PSZ, JAJ, MLE,) | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynka wiśniowa- wieprzowa, wędz. parz. z dod. wody i białka wp. 50 g (SOJ,) Pomidor 60 g Sałata zielona 20 g Twarożek z cynamonem + 70 g ( MLE,) II śniadanie: Biszkopty b/c 30 g (GLU PSZ, JAJ,) | |
![]() | ![]() | |
Krupnik jęczmienny + 350 ml ( SOJ, SEL, GLU JĘCZ,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Morszczuk smażony 100g + 100 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB,) Surówka z kapusty kiszonej z ogórkiem i jabłkiem +200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Krupnik jęczmienny + 350 ml ( SOJ, SEL, GLU JĘCZ,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Morszczuk pieczony 100g + 100 g ( RYB,) Sos cytrynowy + 100 g (GLU PSZ, MLE,) Surówka z kapusty kiszonej z ogórkiem i jabłkiem + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
Copyright © 2014 Szpital Powiatowy w Chrzanowie
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i realizacja: Studio Interaktywne Fenix Inspire