Ta strona używa plików cookies, zapisywanych i odczytywanych z Twojego urządzenia, w celu dostosowania naszych usług oraz treści zamieszczonych na stronie do indywidualnych potrzeb użytkowników i mierzenia ich zainteresowania. Korzystając z tej strony akceptujesz politykę cookies.
Uprzejmie informujemy, że od dnia 7 października 2023 r. Szpital Powiatowy w Chrzanowie przystąpił do programu pilotażowego "Dobry posiłek w szpitalach" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
31.03.2025 Poniedziałek
Jadłospis 17.03.2025 - 30.03.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Płatki jęczmienne na mleku 350 ml ( MLE, GLU JĘCZ,) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Pasta twarogowa marchewkowo-selerowa + 60 g (MLE, SEL,) Pomidor 50 g | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb Graham 120 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Pomidor 50 g Pasta twarogowa marchewkowo-selerowa + 60 g (MLE, SEL,) II śniadanie: | |
![]() | ![]() | |
Zupa brokułowa z ryżem + 350 g ( SOJ, MLE, SEL,) Gulasz warzywny z tofu (dieta) + 150 g ( SOJ, SEL,) Ziemniaki 200 g Surówka z marchwi i jabłka b/c + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Zupa brokułowa z ryżem + 350 g ( SOJ, MLE, SEL,) Gulasz warzywny z tofu (dieta) + 150 g ( SOJ, SEL,) Ziemniaki 200 g Surówka z marchwi i jabłka b/c + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
28.03.2025 Piątek
Jadłospis 17.03.2025 - 30.03.20252`2`3
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Zacierka na mleku 350 ml (GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Serek twarogowy homogenizowany + 60 g ( MLE,) Pomarańcza 1 szt. 1 szt Dżem 25 g | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb Graham 120 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Serek twarogowy homogenizowany + 60 g ( MLE,) Hummus 20 g (SEZ,) Sałata zielona 30 g II śniadanie: | |
![]() | ![]() | |
Zupa kalafiorowa z ryżem + 350 g ( SOJ, MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Morszczuk smażony 100 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB,) Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Zupa kalafiorowa z ryżem + 350 g ( SOJ, MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Morszczuk pieczony w posypce ziołowej 100 g (RYB,) Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
27.03.2025 Czwartek
Jadłospis 17.03.2025 - 30.03.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Kasza kukurydziana na mleku 350 ml ( MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Pomidor 50 g Ser żółty 20 g (MLE,) | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb Graham 120 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Pomidor 50 g Ser żółty 20 g (MLE,) II śniadanie: | |
![]() | ![]() | |
Barszcz czerwony z ziemniakami + 350 g ( SOJ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ,) Sos boloński z wieprzowiną + 150 g ( SEL,) Brokuł gotowany + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Barszcz czerwony z ziemniakami + 350 g ( SOJ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ,) Sos boloński z wieprzowiną (dieta) + 150 g ( SEL,) Brokuł gotowany + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
26.03.2025 Środa
Jadłospis 17.03.2025 - 30.03.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Ryż na mleku 350 ml (MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Serek a'la homogenizowany o smaku waniliowym +60 g (MLE,) Jabłko 1 szt 1 szt Hummus paprykowy + 30 g ( SEZ,) | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb Graham 120 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Twarożek domowy waniliowy + 60 g (MLE, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, OZI, SOJ, MLE, ORZ, SEZ,) Hummus paprykowy + 30 g ( SEZ,) Pomidor 50 g II śniadanie: Maślanka 200 ml (MLE,) | |
![]() | ![]() | |
Zupa krem z białych warzyw + 350 ml ( SOJ, SEL,) Kotlet z kurczaka ze szpinakiem w płatkach kukurydzianych + 100 g (GLU PSZ, JAJ, MLE,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Ogórek kiszony z cebulką + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Grzanki żytnie + 20 g (GLU ŻYT,) | Zupa krem z białych warzyw + 350 ml ( SOJ, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Udziec z kurczaka wolno gotowany z ziołami + 100 g Sos ziołowy (dieta) + 100 g ( SEL,) Ogórek kiszony z cebulką + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Grzanki żytnie + 20 g (GLU ŻYT,) | |
![]() | ![]() |
25.03.2025 Wtorek
Jadłospis 17.03.2025 - 30.03.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Makaron na mleku 350 ml (GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 40 g (zmiana na wędlinę drobiową) (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ,GOR, S02,) Ser mozzarella 50 g (MLE,) Sałata zielona 30 g | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb Graham 120 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 40 g (zmiana na wędlinę drobiową) (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02,) Ser mozzarella 50 g (MLE,) Sałata zielona 30 g II śniadanie: jogurt naturalny 150 g (MLE,) | |
![]() | ![]() | |
Zupa grochowa z ziemniakami + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR,) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ,) Zrazik wieprzowy pieczony + 100 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos koperkowy dieta + 100 g (MLE, SEL,) Surówka z rzepy białej i jabłka b/c + 200 g ( MLE,) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m | Zupa grochowa z ziemniakami + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR,) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ,) Zrazik wieprzowy pieczony + 100 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos koperkowy dieta + 100 g (MLE, SEL,) Surówka z rzepy białej i jabłka b/c + 200 g ( MLE,) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
Copyright © 2014 Szpital Powiatowy w Chrzanowie
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i realizacja: Studio Interaktywne Fenix Inspire