Ta strona używa plików cookies, zapisywanych i odczytywanych z Twojego urządzenia, w celu dostosowania naszych usług oraz treści zamieszczonych na stronie do indywidualnych potrzeb użytkowników i mierzenia ich zainteresowania. Korzystając z tej strony akceptujesz politykę cookies.
Uprzejmie informujemy, że od dnia 7 października 2023 r. Szpital Powiatowy w Chrzanowie przystąpił do programu pilotażowego "Dobry posiłek w szpitalach" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
21.01.2025 Wtorek
Jadłospis 20.01.2025 - 02.02.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Zacierka na mleku 350 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Twarożek z koperkiem + 60 g ( MLE,) Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 30 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02, ) Sałata zielona 30 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb Graham 120 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Twarożek z koperkiem + 60 g ( MLE,) Sałata zielona 30 g Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 30 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02, ) II śniadanie: Kanapka z jajkiem i sałatą | |
Zupa ogórkowa z ziemniakami + 350 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, ) Gulasz wołowy dieta + 150 g Ryż na sypko (brązowy) 200 g Surówka z białej kapusty z koperkiem b/c + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Zupa ogórkowa z ziemniakami + 350 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, ) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Gulasz wołowy dieta + 150 g Surówka z białej kapusty z koperkiem b/c + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
20.01.2025 Poniedziałek
Jadłospis 20.01.2025 - 02.02.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Płatki pszenne na mleku 350 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynka szkolna- wp. parzona 50 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE,) Twarożek pomidorowy + 60 g ( MLE,) Ogórek kiszony 50 g | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb Graham 120 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynka szkolna- wp. parzona 50 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE,) Ogórek kiszony 50 g Twarożek pomidorowy + 60 g ( MLE,) II śniadanie: | |
Zupa fasolowa z kiełbasą + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR,) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Sos szpinakowy z serem żóltym + 150 g (MLE,) Jabłko 1 szt 1 szt Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Zupa fasolowa z kiełbasą + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR,) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Twaróg półtłusty 100 g ( MLE,) Sos szpinakowy + 100 g ( MLE) Jabłko 1 szt 1 szt Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
17.01.2025 Piątek
Jadłospis 06.01.2025 - 19.01.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Zacierka na mleku 350 ml (GLU PSZ, MLE,) Bułka maślana 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Dżem 50 g Twarożek z cynamonem + 60 g (MLE) Mandarynka 2 szt | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb Graham 120 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynka wiśniowa - wieprzowa, wędz., parz. z dod. wody i białka wp 40 g Twarożek z cynamonem + 60 g (MLE) Pomidor 50 gII śniadanie: mandarynka 2 szt | |
Krupnik jęczmienny + 350 ml (GLU PSZ, SEL, SOJ, GOR) Morszczuk smażony + 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Surówka z kapusty kiszonej z ogórkiem i jabłkiem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Krupnik jęczmienny + 350 ml (GLU PSZ, SEL, SOJ, GOR) Morszczuk pieczony + 50 g (GLU PSZ, JAJ, RYB) Sos cytrynowy + 100 g Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Surówka z kapusty kiszonej z ogórkiem i jabłkiem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
16.01.2025 Czwartek
Jadłospis 06.01.2025 - 19.01.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Kasza manna na mleku 350 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,) Pomidor 50 g | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb Graham 120 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,) Pomidor 50 g II śniadanie: Kefir 2% tł 200 ml (MLE) | |
Zupa szpinakowa z ziemniakami + 350 ml (SOJ, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Sos boloński z wieprzowiną + 150 g ( SEL,) Bukiet warzyw gotowanych + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Zupa szpinakowa z ziemniakami + 350 ml (SOJ, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g ( GLU PSZ,) Sos boloński z wieprzowiną + 150 g ( SEL,) Bukiet warzyw gotowanych + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
15.01.2025 Środa
Jadłospis 06.01.2025 - 19.01.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Płatki owsiane na mleku CHRZ 350 ml (MLE, GLU OW,) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 20g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Sałata zielona 30 g Twarożek różany + 60 g ( MLE,) | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb Graham 120 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Sałata zielona 30 g Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 20g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Twarożek różany + 60 g ( MLE,) II śniadanie: Kisiel o smaku cytrynowym b/c 150 ml | |
Kapuśniak z kapusty kiszonej + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, SEL,) Filet z kurczaka pieczony w słodkiej papryce + 100 g Sos pieczarkowy + 100 g ( MLE,) Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ,) Surówka z marchwi z olejem b/c + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Kapuśniak z kapusty kiszonej + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, SEL,) Filet z kurczaka pieczony w słodkiej papryce + 100 g Sos pieczarkowy + 100 g ( MLE,) Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ,) Surówka z marchwi z olejem b/c + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
14.01.2025 Wtorek
Jadłospis 06.01.2025 - 19.01.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Płatki jęczmienne na mleku 350 ml ( MLE, GLU JĘCZ,) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Filet zapiekany drobiowy 40 g ( MLE,) Jajko w sosie tatarskim + 100 g ( JAJ, MLE, GOR,) Pomidor 50 g | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb Graham 120 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Filet zapiekany drobiowy 40 g ( MLE,) Jajko w sosie tatarskim + 100 g ( JAJ, MLE, GOR,) Pomidor 50 g II śniadanie: | |
Zupa jarzynowa z zacierką + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,) Pulpet wieprzowy + 100 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos pietruszkowy + 100 g ( SOJ, MLE,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Surówka z kapusty białej i czerwonej + 200 g (JAJ, GOR,) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Zupa jarzynowa z zacierką + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,) Pulpet wieprzowy + 100 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos pietruszkowy + 100 g ( SOJ, MLE,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Surówka z kapusty białej i czerwonej + 200 g (JAJ, GOR,) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
Copyright © 2014 Szpital Powiatowy w Chrzanowie
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i realizacja: Studio Interaktywne Fenix Inspire