Ta strona używa plików cookies, zapisywanych i odczytywanych z Twojego urządzenia, w celu dostosowania naszych usług oraz treści zamieszczonych na stronie do indywidualnych potrzeb użytkowników i mierzenia ich zainteresowania. Korzystając z tej strony akceptujesz politykę cookies.
Uprzejmie informujemy, że od dnia 7 października 2023 r. Szpital Powiatowy w Chrzanowie przystąpił do programu pilotażowego "Dobry posiłek w szpitalach" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
21.02.2025 Piątek
Jadłospis 17.02.2025 - 02.03.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Kasza manna na mleku 350 ml (GLU PSZ, MLE,) Bułka maślana 50g 1 szt (GLU PSZ, JAJ, MLE,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Pyzdra schabowa-wędzonka wieprzowa schab wieprzowy wędzony parzony 20 g Jabłko 1 szt 1 szt Twarożek różany + 60 g (MLE,) | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb Graham 120 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Twarożek różany + 60 g (MLE,) Pyzdra schabowa-wędzonka wieprzowa, schab wieprzowy wędzony parzony 20 g Ogórek kiszony 50 g II śniadanie: | |
![]() | ![]() | |
Zupa szpinakowa z zacierką + 350 g ( GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL,) Kotlet z miruny + 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB, SOJ, ) Sos cytrynowy + 100 g (GLU PSZ, MLE,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Surówka z kapusty czerwonej b/c + 200 g ( MLE,) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Zupa szpinakowa z zacierką + 350 g ( GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Pulpet z miruny + 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,) Sos cytrynowy + 100 g (GLU PSZ, MLE,) Surówka z kapusty czerwonej b/c + 200 g ( MLE,) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
20.02.2025 Czwartek
Jadłospis 17.02.2025 - 02.03.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Płatki owsiane na mleku CHRZ 350 ml ( MLE, GLU OW,) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Ser żółty 40 g (MLE,) Sałata zielona 30 g Indyk z pasieki produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony w osłonce niejdalnej 20 g | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb Graham 120 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Serek twarogowy homogenizowany + 60 g ( MLE,) Sałata zielona 30 g Indyk z pasieki produkt drobiowy grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejdalnej 20 g II śniadanie: Maślanka 200 ml (MLE,) | |
![]() | ![]() | |
Żurek z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR, ) Fasolka po bretońsku + 300 g ( SEL, GOR,) Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Mandarynka 2 szt Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Żurek z ziemniakami + 350 g ( SOJ, MLE, GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR, ) Mięso wieprzowe z warzywami do kaszotto + 150 g ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Sos pomidorowy + 100 g Mandarynka 2 szt Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ,) | |
![]() | ![]() |
19.02.2025 Środa
Jadłospis 17.02.2025 - 02.03.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Kasza kukurydziana na mleku 350 ml ( MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 40 g ( SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR, ) Hummus paprykowy + 20 g ( SEZ,) Ogórek kiszony 50 g | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb Graham 120 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 40 g ( SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR, ) Hummus paprykowy + 20 g ( SEZ,) Ogórek kiszony 50 g II śniadanie: Jabłko 1 szt | |
![]() | ![]() | |
Zupa pieczarkowa z makaronem + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Pulpet z kurczaka + 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Surówka z kapusty białej i czerwonej + 200 g ( JAJ, GOR,) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Sos pietruszkowy + 100 g (SOJ, MLE,) | Zupa pieczarkowa z makaronem + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Pulpet z kurczaka + 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Surówka z kapusty białej i czerwonej + 200 g ( JAJ, GOR,) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Sos pietruszkowy + 100 g (SOJ, MLE,) | |
`![]() | ![]() |
18.02.2025 Wtorek
Jadłospis 17.02.2025 - 02.03.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Zacierka na mleku 350 ml (GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Twarożek z koperkiem + 60 g (MLE,) Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 30 g (zmiana wędliny) (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02,) Sałata zielona 30 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb Graham 120 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Twarożek z koperkiem + 60 g (MLE,) Sałata zielona 30 g Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 30 g (zmiana wędliny) (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02,) II śniadanie: Kanapka z jajkiem i pomidorem (chleb razowy 30g, masło 5g, jajko 25g, pomidor 20g) 1 szt ( GLU PSZ, JAJ, MLE,) | |
![]() | ![]() | |
Zupa ogórkowa z ziemniakami + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,) Gulasz wołowy dieta + 150 g Ryż na sypko (brązowy) 200 g Surówka z białej kapusty z koperkiem b/c + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Zupa ogórkowa z ziemniakami + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Gulasz wołowy dieta + 150 g Surówka z białej kapusty z koperkiem b/c + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
24.02.2025 Poniedziałek
Jadłospis 17.02.2025 - 02.03.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Owsianka budyniowa z masłem orzechowym, bananem i jabłkiem z posypką chia 200 g ( OZI, MLE, GLU OW,) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Sałata zielona 30 g Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,) | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb Graham 120 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 40 g Sałata zielona 30 g Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,) II śniadanie: | |
Kapuśniak z kapusty kiszonej + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, SEL,) Ryż na sypko 200 g Burger z buraka z serem mozzarella + 100 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE, GOR,) Sos musztardowy + 100 g (GOR,) Jabłko 1 szt 1 szt Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Kapuśniak z kapusty kiszonej + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, SEL,) Burger z buraka z serem mozzarella (dieta) + 100 g (GLU PSZ, JAJ, MLE,) Jabłko 1 szt 1 szt Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Ryż na sypko (brązowy) 200 g Sos musztardowy + 100 g (GOR,) | |
Copyright © 2014 Szpital Powiatowy w Chrzanowie
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i realizacja: Studio Interaktywne Fenix Inspire