Ta strona używa plików cookies, zapisywanych i odczytywanych z Twojego urządzenia, w celu dostosowania naszych usług oraz treści zamieszczonych na stronie do indywidualnych potrzeb użytkowników i mierzenia ich zainteresowania. Korzystając z tej strony akceptujesz politykę cookies.
Uprzejmie informujemy, że od dnia 7 października 2023 r. Szpital Powiatowy w Chrzanowie przystąpił do programu pilotażowego "Dobry posiłek w szpitalach" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
29.07.2024 Poniedziałek
Jadłospis 22.07.2024 - 04.08.2024
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Kasza kukurydziana na mleku 350 ml (MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 70g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g (MLE) Szynka Ojca Grzegorza, wieprzowa, wędzona 20 g Ser mozzarella kulki 50 g (MLE) Ogórek świeży 50 g | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb graham 120 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g ( MLE) Szynka Ojca Grzegorza, wieprzowa, wędzona 20 g Ser mozzarella kulki 50 g (MLE) Ogórek świeży 50 g II śniadanie: budyń o smaku waniliowym b/c 150 ml (MLE) | |
Barszcz ukraiński z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Ryż na sypko brązowy 200 g Mus z jabłek prażonych 100 g Sos budyniowy o smaku śmietankowym 100 ml (MLE) Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml | Barszcz ukraiński z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Risotto wegetariańskie z tofu 300 g (SOJ, SEL) Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ) Arbuz 200 g Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml | |
26.07.2024 Piątek
Jadłospis 22.07.2024 - 04.08.2024
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Płatki pszenne na mleku 350 ml (MLE, GLU PSZ) Chleb mieszany pszenno-żytni 70g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g ( MLE) Dżem 50 Twarożek 30 g (MLE) Arbuz 200 g | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb graham 120 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g ( MLE) Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy,grubo rozdrobniony, Twarożek 60 g (MLE) Sałata zielona 30 g II śniadanie: arbuz 200 g | |
![]() | ![]() | |
Zupa wiosenna z brokułem i makaronem 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Kotlet z ryby (Miruna) 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB) Ziemniaki młode gotowane z tłuszczem i koperkiem 250 g Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml | Zupa wiosenna z brokułem i makaronem 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Pulpet rybny (Miruna) 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB) Sos cytrynowy 100 ml (GLU PSZ, MLE) Ziemniaki młode gotowane z tłuszczem i koperkiem 250 g Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
25.07.2024 Czwartek
Jadłospis 22.07.2024 - 04.08.2024
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Zacierka na mleku 350 ml (MLE, GLU PSZ, JAJ) Chleb mieszany pszenno-żytni 70g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g ( MLE) Pasta z twarogu ze szczypiorkiem 60 g Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, Ogórek świeży 50 g | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb graham 120 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g ( MLE) Pasta z twarogu ze szczypiorkiem 60 g Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, II śniadanie: maślanka 200 ml (MLE) | |
![]() | ![]() | |
Barszcz biały z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT) Leczo z cukinii z kiełbasą 150 g (SEL, GOR) Ryż brązowy 200 g Arbuz 200 g Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml | Barszcz biały z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT) Leczo z drobiem 150 g Ryż brązowy 200 g Arbuz 200 g Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
24.07.2024 Środa
Jadłospis 22.07.2024 - 04.08.2024
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Owsianka z jabłkiem, rodzynkami i cynamonem 200 g (GLU OW, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 70g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g (MLE) Ser żółty 40 g (MLE) Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy,grubo rozdrobniony, Sałatka wiosenna 70 g | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb graham 120 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g ( MLE) Ser żółty 40 g (MLE) Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy,grubo rozdrobniony, Sałatka wiosenna 70 g II śniadanie: budyń o smaku waniliowym b/c 150 ml (MLE) | |
![]() | ![]() | |
Zupa z soczewicy z kaszą 350 ml (GLU PSZ, SEL, GLU JĘCZ) Zrazik drobiowy z udźca mielony, pieczony 100 g (GLU PSZ, JAJ) Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL) Ziemniaki młode gotowane z tłuszczem i koperkiem 250 g Ćwikła z chrzanem 200 g (MLE, SO2) Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml | Zupa z soczewicy z kaszą 350 ml (GLU PSZ, SEL, GLU JĘCZ) Zrazik drobiowy z udźca mielony, pieczony 100 g (GLU PSZ, JAJ) Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL) Ziemniaki młode gotowane z tłuszczem i koperkiem 250 g Ćwikła z chrzanem 200 g (MLE, SO2) Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
23.07.2024 Wtorek
Jadłospis 22.07.2024 - 04.08.2024
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Kasza kukurydziana na mleku 350 ml (MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 70g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g (MLE) Pasztet drobiowy z kurnej półki 50 g (GLU PSZ, JAJ, SEL) Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ) Ogórek świeży 50 g | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb graham 120 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g ( MLE) Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, Jajko gotowane 1 szt kl M (JAJ) II śniadanie: jogurt naturalny 150 g (MLE) | |
![]() | ![]() | |
Pieczarkowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Gulasz wołowy 150g (GLU PSZ) Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml | Pieczarkowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Gulasz wołowy 150g (GLU PSZ) Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
22.07.2024 Poniedziałek
Jadłospis 22.07.2024 - 04.08.2024
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Płatki jęczmienne na mleku 350 ml (GLU JĘCZ, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 70g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g (MLE) Szynka Ojca Grzegorza, wieprzowa, wędzona 40 g Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30 g 1 szt (MLE) Pomidor 50 g | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb graham 120 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g ( MLE) Szynka Ojca Grzegorza, wieprzowa, wędzona 40 g Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30 g 1 szt (MLE) Pomidor 50 g II śniadanie: jabłko 1 szt | |
![]() | ![]() | |
Brokułowa z ryżem 350 ml (MLE, SEL) Gulasz warzywny z ciecierzycą 200 g (GLU PSZ, SEL) Ziemniaki młode gotowane z tłuszczem i koperkiem 250 g Sałata zielona z kefirem 100 g (MLE) Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml | Brokułowa z ryżem 350 ml (MLE, SEL) Gulasz warzywny z ciecierzycą 200 g (GLU PSZ, SEL) Ziemniaki młode gotowane z tłuszczem i koperkiem 250 g Sałata zielona z kefirem 100 g (MLE) Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
Copyright © 2014 Szpital Powiatowy w Chrzanowie
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i realizacja: Studio Interaktywne Fenix Inspire