Ta strona używa plików cookies, zapisywanych i odczytywanych z Twojego urządzenia, w celu dostosowania naszych usług oraz treści zamieszczonych na stronie do indywidualnych potrzeb użytkowników i mierzenia ich zainteresowania. Korzystając z tej strony akceptujesz politykę cookies.
Uprzejmie informujemy, że od dnia 7 października 2023 r. Szpital Powiatowy w Chrzanowie przystąpił do programu pilotażowego "Dobry posiłek w szpitalach" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
20.12.2024 Piątek
Jadłospis 09.12.2024 - 22.12.2024
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Zacierka na mleku 350 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE,) Bułka maślana 50g 1 szt (GLU PSZ, JAJ, MLE,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Twarożek z cynamonem + 60 g (MLE,) Dżem 50 g Mandarynka 2 szt | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb Graham 120 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 40 g (SOJ,) Pomidor 50 g Twarożek z cynamonem + 60 g (MLE,) II śniadanie: mandarynka 2 szt | |
Krupnik jęczmienny + 350 ml ( SOJ, SEL, GLU JĘCZ,) Ziemniaki z tłuszczem i koperkiem gotowane 250 g (MLE,) Morszczuk panierowany + 100 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB,) Surówka z kapusty kiszonej z ogórkiem i jabłkiem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Krupnik jęczmienny + 350 ml ( SOJ, SEL, GLU JĘCZ,) Ziemniaki z tłuszczem i koperkiem gotowane 250 g (MLE,) Morszczuk pieczony + 100 g (RYB,) Sos cytrynowy + 100 g (GLU PSZ, MLE,) Surówka z kapusty kiszonej z ogórkiem i jabłkiem + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 m | |
19.12.2024 Czwartek
Jadłospis 09.12.2024 - 22.12.2024
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Kasza manna na mleku 350 ml (GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona, z dod.wody,białka wp 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR, ) Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g 1szt (MLE,) Pomidor 50 g | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb Graham 120 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona, z dod.wody,białka wp 40 g (SOJ,może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR, ) Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g 1 szt (MLE,) Pomidor 50 g II śniadanie: | |
Zupa szpinakowa z ziemniakami + 350 ml ( SOJ, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ,) Sos boloński z wieprzowiną + 150 g ( SEL,) Bukiet warzyw gotowanych + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m | Zupa szpinakowa z ziemniakami + 350 ml ( SOJ, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ,) Sos boloński z wieprzowiną + 150 g ( SEL,) Bukiet warzyw gotowanych + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
18.12.2024 Środa
Jadłospis 09.12.2024 - 22.12.2024
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Płatki owsiane na mleku CHRZ 350 ml ( MLE, GLU OW,) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 20 g Serek homogenizowany z natką pietruszki + 60 g (MLE,) Sałata zielona 30 g | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb Graham 120 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Serek homogenizowany z natką pietruszki + 60 g (MLE,) Sałata zielona 30 g Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 20 g II śniadanie: | |
Kapuśniak z kapusty kiszonej + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, SEL,) Pulpet wieprzowy + 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos pieczarkowy + 100 g (MLE,) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ,) Surówka z marchwi i selera z olejem + 200 g ( SEL,) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Kapuśniak z kapusty kiszonej + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, SEL,) Pulpet wieprzowy + 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos pieczarkowy + 100 g (MLE,) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ,) Surówka z marchwi i selera z olejem + 200 g ( SEL,) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | |
17.12.2024 Wtorek
Jadłospis 09.12.2024 - 22.12.2024
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Płatki jęczmienne na mleku 350 ml (MLE, GLU JĘCZ,) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy, grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej 40 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL,GOR,) Serek twarogowy śmietankowy 16,67g (haga) 1 szt (MLE,) Pomarańcza 1 szt. 1 szt | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb Graham 120 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy, grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej 40 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Serek twarogowy śmietankowy 16,67g (haga) 1 szt (MLE,) Pomarańcza 1 szt. 1 szt II śniadanie: Jogurt naturalny 150 g (MLE,) | |
Zupa jarzynowa z zacierką + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,) Kotlet z kurczaka panierowany + 100 g ( GLU PSZ,) Ziemniaki z tłuszczem i koperkiem gotowane 250 g (MLE,) Surówka z kapusty białej i czerwonej + 200 g ( JAJ,GOR,) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Zupa jarzynowa z zacierką + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,) Filet z kurczaka jogurtowo-cytrynowy + 100 g ( MLE,) Sos śmietanowo-cytrynowy + 100 g ( GLU PSZ, MLE,) Ziemniaki z tłuszczem i koperkiem gotowane 250 g (MLE,) Surówka z kapusty białej i czerwonej + 200 g ( JAJ, GOR,) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
16.12.2024 Poniedziałek
Jadłospis 09.12.2024 - 22.12.2024
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Kasza kukurydziana na mleku 350 ml (MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g (MLE) Sałatka a'la caprese 100 g (MLE) Szynka Ojca Grzegorza, wieprzowa wędzona 20 g (SOJ) | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb Graham 120 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g (MLE) Sałatka a'la caprese 100 g (MLE) Szynka Ojca Grzegorza, wieprzowa wędzona 20 g (SOJ)II śniadanie: | |
Zupa krem z buraków + 350 ml (SOJ, SEL) Prażone jabłka 100 g Ryż na sypko brązowy 200 g Sos jogurtowo - truskawkowy b/c 100 g (MLE) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Zupa krem z buraków + 350 ml (SOJ, SEL) Kaszotto wegetariańskie z tofu i warzywami 350 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL) Jabłko 1 szt Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
13.12.2024 Piątek
Jadłospis 09.12.2024 - 22.12.2024
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Płatki pszenne na mleku 350 ml ( GLU PSZ,MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Twarożek brzoskwiniowy (dieta) + 50 g (MLE,) Dżem 50 g Jabłko 1 szt | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb Graham 120 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Twarożek brzoskwiniowy (dieta) + 60 g (MLE,) Sałata zielona 30 g Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy,grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej. 20 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR, ) II śniadanie: | |
Zupa krem z dyni + 350 ml ( SOJ, SEL,) Ziemniaki z tłuszczem i koperkiem gotowane 250 g (MLE,) Kotlet z miruny z posypką + 100 g ( RYB, SOJ,) Surówka z czerwonej kapusty z natką pietruszki i słonecznikiem b/c + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Grzanki pszenne + 20 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, może zawierać: SOJ, ) | Zupa krem z dyni + 350 ml ( SOJ, SEL,) Pulpet z miruny + 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,) Sos grecki + 100 g (SEL,) Ziemniaki z tłuszczem i koperkiem gotowane 250 g (MLE,) Surówka z czerwonej kapusty z natką pietruszki i słonecznikiem b/c + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Grzanki pszenne + 20 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, może zawierać: SOJ, ) | |
ĆWICZENIA Z ZAKRESU POSTĘPOWANIA
W ZDARZENIACH Z DUŻĄ LICZBĄ POSZKODOWANYCH
Pogotowie Ratunkowe Szpitala Powiatowego w Chrzanowie informuje o organizowanych ćwiczeniach z zakresu postępowania w zdarzeniach z dużą liczbą osób poszkodowanych.
Serdecznie zapraszamy do współpracy przy realizacji przedsięwzięcia potencjalnych partnerów, sponsorów tego wydarzenia.
Główny celem ćwiczeń jest ocena i doskonalenie współpracy służb ratowniczych na obszarze powiatu chrzanowskiego podczas wystąpienia zdarzenia z dużą liczbą osób poszkodowanych.
Celem Pogotowia Ratunkowego działającego w strukturach powiatu chrzanowskiego jest ocena i doskonalenie umiejętności z zakresu organizowania i realizowania działań ratunkowych w zdarzeniach z dużą liczbą poszkodowanych - w szczególności kierowania akcją medyczną, prowadzenia segregacji medycznej, organizowania punktów udzielania pomocy poszkodowanym, kierowania transportem i komunikacją na miejscu zdarzenia we współudziale z pozostałymi jednostkami ratowniczymi obecnymi na miejscu zdarzenia.
Informacja na temat ćwiczeń:
Główny Organizator
Pogotowie Ratunkowe Szpitala Powiatowego w Chrzanowie
Organizacje, które dotychczas zadeklarowały chęć uczestnictwa w ćwiczeniach:
Podczas ćwiczeń zostaną próby prowadzenia badań naukowych z zakresu:
Informacje w sprawie ćwiczeń udziela:
Konrad Chechelski - Kierownik Pogotowia Ratunkowego w Chrzanowie
Kierownik Apteki Szpitalnej
Mgr farm. Agnieszka Głowacz
Z-ca Kierownika Apteki Szpitalnej
Telefony:
Kierownik: 32 624-74-38
Księgowość Apteki Szpitalnej: 32 624-74-40
Magazyn Wyrobów Medycznych: 32 624-74-43, 32 624-74 -42
Magazyn Leków Gotowych: 32 624-74-39
Apteka czynna jest od poniedziałku do piątku w godzinach od 7.00 do 14.35
Personel:
mgr farm. Magdalena Czech
mgr farm. Natalia Łąka
mgr farm. Ewa Ozga-Jagodzińska
mgr farm. Karolina Rembiecha-Ząbek
mgr Beata Koźmin – Starsza Księgowa
tech. farm. Magdalena Duda
tech. farm. Bożena Kaczmarek
tech. farm. Anna Mazurek
tech. farm. Magdalena Sękowska
tech. farm. Agnieszka Stasiowska - Wanat
tech. farm. Ewa Zdebik
Pomoc Apteczna: Bożena Michalik, Małgorzata Basta, Alla Sirenko
Apteka Szpitalna funkcjonująca w Szpitalu Powiatowym świadczy kompleksowe usługi farmaceutyczne w oparciu o obowiązujące Prawo Farmaceutyczne, GMP (Good Manufacturing Practice), wytyczne inspekcji farmaceutycznej PIC /S, oraz procedury i instrukcje opracowane w aptece.
Farmaceuci, którzy są zatrudnieni w Aptece to wyszkolony personel-specjaliści farmacji szpitalnej i aptecznej. Personel Apteki ustawicznie podnosi swoje kwalifikacje poprzez uczestnictwo w konferencjach, zjazdach oraz licznych kursach co pozwala na świadczenie usług farmaceutycznych na najwyższym poziomie.
Apteka zaopatruje Oddziały Szpitalne oraz pracownie i poradnie w produkty lecznicze i wyroby medyczne.
Zakres działalności Apteki Szpitalnej:
Realizujemy zadanie finansowane /współfinansowane ze środków Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Krakowie w ramach "Programufinansowania unieszkodliwiania skażonych odpadów medycznych"
Copyright © 2014 Szpital Powiatowy w Chrzanowie
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i realizacja: Studio Interaktywne Fenix Inspire