Ta strona używa plików cookies, zapisywanych i odczytywanych z Twojego urządzenia, w celu dostosowania naszych usług oraz treści zamieszczonych na stronie do indywidualnych potrzeb użytkowników i mierzenia ich zainteresowania. Korzystając z tej strony akceptujesz politykę cookies.
Dofinansowanie środkami pochodzącymi z budżetu państwa - rezerwy Wojewody Małopolskiego na realizację, zadania inwestycyjnego: „ Dofinansowanie zakupu ambulansu medycznego dla zespołów ratownictwa medycznego Szpitala Powiatowego w Chrzanowie”
Wartość zadania: 623 431,23 zł
Wartość dofinansowania: 500 000,00 zł
Przedmiot dofinansowania:
Celem zakupu ambulansu wyposażonego w nosze elektryczne jest zapewnienie większego komfortu oraz bezpieczeństwa zarówno pacjentowi, jak i zespołowi.
Data podpisania umowy o dofinansowanie zadania: 28 listopada 2023r.
Dofinansowanie przyznane zostało ze środków Funduszu Medycznego - Subfundusz modernizacji podmiotów leczniczych na realizację inwestycji .
Wartość zadania: 11 989 700,00 zł
Wartość dofinansowania z MZ 11 989 700,00 zł
Przedmiot dofinansowania:
Modernizacja i doposażenie w sprzęt Szpitalnego Oddziału Ratunkowego (SOR) oraz pracowni diagnostycznych współpracujących z SOR celem poprawy diagnostyki
i leczenia pacjentów.
Celem głównym zadania jest poprawa dostępności do świadczeń ratujących życie lub zdrowie oraz zwiększenie bezpieczeństwa w procesie diagnostyczno-leczniczym.
Inwestycja obejmuje prace budowlane i zakup wyposażenia dla SOR oraz pracowni diagnostycznych współpracujących z SOR.
Data podpisania umowy o dofinansowanie zadania: 02 grudnia 2023r.
Dofinansowanie ze środków Funduszu Medycznego - Subfundusz terapeutyczno–innowacyjny na realizację zadania polegającego na wsparciu rozwoju innowacyjnych rozwiązań służących do udzielania świadczeń opieki zdrowotnej w zakresie doposażenia podmiotów leczniczych w urządzenia robotyczne do rehabilitacji.
Wartość zadania: 993 276,00 zł
Wartość dofinansowania z MZ 993 276,00 zł
Przedmiot dofinansowania:
Celem zakupu tych urządzeń jest podnoszenie standardów opieki zdrowotnej co przekłada się na zwiększenie komfortu i efektywności leczenia naszych pacjentów.
Data podpisania umowy o dofinansowanie zadania: 3 listopada 2023r.
Dofinansowanie zostało przyznane z budżetu państwa w ramach zadania pn. „Zakup sprzętu i aparatury”- poprzez zakup sprzętu i aparatury dla oddziałów anestezjologii i intensywnej terapii z największą aktywnością donacyjną w 2022 r.
Wartość zadania: 209 960,64 zł
Wartość dofinansowania z MZ: 200 000,00 zł
Zakup łóżek do intensywnej terapii z wyposażeniem (2szt.) zrealizowany został dla potrzeb oddziałów anestezjologii i intensywnej terapiijako wsparcie procesów dotyczących dawstwa narządów i tkanek.
Data podpisania umowy o dofinansowanie zadania: 24 sierpnia 2023r.
Dofinansowanie zostało przyznane z budżetu państwa na realizację Narodowego Programu Chorób Układu Krążenia na lata 2022-2032w zakresie dofinansowania zakupu systemu holterowskiego pomiaru ciśnienia z akcesoriami w 2023 r.
Wartość zadania: 82 459,08 zł
Wartość dofinansowania z MZ: 82 459,08 zł
Przedmiot dofinansowania:
Celem jest zwiększenie dostępności oraz podniesienie jakości udzielanych świadczeń opieki zdrowotnej w zakresie leczenia chorób układu krążenia, a w szczególności diagnostyki i leczenia nadciśnienia tętniczego poprzez doposażenie w systemy holterowskie pomiaru ciśnienia z akcesoriami. Poprawi to jakość specjalistycznej diagnostyki i terapii nadciśnienia tętniczego.
Data podpisania umowy o dofinansowanie zadania: 3 listopada 2023r.
Dofinansowanie zostało przyznane z budżetu państwa na realizację Narodowego Programu Chorób Układu Krążenia na lata 2022-2032 w zakresie dofinansowanie zakupu sprzętu z dziedziny intensywnej terapii w 2023 r.
Wartość zadania: 865 080,00 zł
Wartość dofinansowania z MZ: 850 000,00 zł
Przedmiot dofinansowania:
Celem zadania jest poprawa opieki nad pacjentami kardiologicznymi wymagającymi intensywnej terapii i opieki kardiologicznej, poprzez wyposażenie w sprzęt z dziedziny intensywnej terapii stosowany w opiece nad pacjentami kardiologicznymi.
Data podpisania umowy o dofinansowanie zadania: 13 listopada 2023r.
Uprzejmie informujemy, że od dnia 7 października 2023 r. Szpital Powiatowy w Chrzanowie przystąpił do programu pilotażowego "Dobry posiłek w szpitalach" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
28.06.2024 Piątek
Jadłospis 24.06.2024 - 07.07.2024
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Płatki pszenne na mleku 350 ml (MLE, GLU PSZ) Chleb mieszany pszenno-żytni 70g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g ( MLE) Dżem 50 Twarożek 30 g (MLE) Arbuz 200 g | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb graham 120 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g ( MLE) Szynka piastowska-wędzonka wieprzowa,wędzona,parzona z wodą dodaną 20 g Twarożek 60 g (MLE) Sałata zielona 30 g II śniadanie: arbuz 200 g | |
![]() | ![]() | |
Zupa wiosenna z cukinią i makaronem 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Kotlet z ryby (Miruna) 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB) Ziemniaki młode gotowane z tłuszczem i koperkiem 250 g Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml | Zupa wiosenna z cukinią i makaronem 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Pulpet rybny (Miruna) 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB) Sos cytrynowy 100 ml (GLU PSZ, MLE) Ziemniaki młode gotowane z tłuszczem i koperkiem 250 g Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
27.06.2024 Czwartek
Jadłospis 24.06.2024 - 07.07.2024
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Zacierka na mleku 350 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 70g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g ( MLE) Pasta z twarogu ze szczypiorkiem 60 g Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy,grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej 20 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Ogórek świeży 50 g | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb graham 120 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g ( MLE) Pasta z twarogu ze szczypiorkiem 60 g Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy,grubo rozdrobniony, II śniadanie: maślanka 200 ml (MLE) | |
![]() | ![]() | |
Barscz biały z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT) Risotto z ryżu brązowego z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ) Arbuz 200 g Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml | Barscz biały z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT) Risotto z ryżu brązowego z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ) Arbuz 200 g Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
26.06.2024 Środa
Jadłospis 24.06.2024 - 07.07.2024
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Owsianka z jabłkiem, rodzynkami i cynamonem 200 g (GLU OW, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 70g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g ( MLE) Szynka rodzinna-wędzonka wieprzowa,wędzona,parzona z wodą dodaną 20 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, GOR,) Ser żółty 40 g (MLE) Sałatka wiosenna 70 g | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb graham 120 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g ( MLE) Szynka rodzinna-wędzonka wieprzowa,wędzona,parzona z wodą dodaną 20 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, GOR,) Ser żółty 40 g (MLE) Sałatka wiosenna 70 g II śniadanie: budyń b/c 150 ml (MLE) | |
![]() | ![]() | |
Zupa z soczewicy z kaszą 350 ml (GLU PSZ, SEL, GLU JĘCZ) Zrazik drobiowy mielony z udźca, pieczony 100 g (GLU PSZ, JAJ) Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL) Ziemniaki młode gotowane z tłuszczem i koperkiem 250 g Ćwikła z chrzanem 200 g (MLE, SO2) Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml | Zupa z soczewicy z kaszą 350 ml (GLU PSZ, SEL, GLU JĘCZ) Zrazik drobiowy mielony z udźca, pieczony 100 g (GLU PSZ, JAJ) Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL) Ziemniaki młode gotowane z tłuszczem i koperkiem 250 g Ćwikła z chrzanem 200 g (MLE, SO2) Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
25.06.2024 Wtorek
Jadłospis 24.06.2024 - 07.07.2024
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 70g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g (MLE) Pasztet drobiowy z kurnej półki 50 g (GLU PSZ, JAJ, SEL) Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ) Ogórek świeży 50 g | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb graham 120 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g ( MLE) Pierś gotowana premium-dr,produkt grubo rozdrobniony, (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ) Ogórek świeży 50 g II śniadanie: jogurt naturalny 150 g (MLE) | |
![]() | ![]() | |
Pieczarkowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Gulasz wołowy 150 g (GLU PSZ) Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml | Pieczarkowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Gulasz wołowy 150 g (GLU PSZ) Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
24.06.2024 Poniedziałek
Jadłospis 24.06.2024 - 07.07.2024
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Płatki jęczmienne na mleku 350 ml (MLE, GLU JĘCZ) Chleb mieszany pszenno-żytni 70g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g (MLE) Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy,grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej 40 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30 g 1 szt (MLE) Pomidor 50 g | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb graham 120 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g ( MLE) Szynka z piersi kurczaka-produkt drobiowy,grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej 40 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30 g 1 szt (MLE) Pomidor 50 g II śniadanie: jabłko 1 szt | |
![]() | ![]() | |
Brokułowa z ryżem 350 ml (MLE, SEL) Gulasz warzywny z ciecierzycą 200 g (GLU PSZ, SEL) Ziemniaki młode gotowane z tłuszczem i koperkiem 250 g Sałata zielona z kefirem 100 g (MLE) Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml | Brokułowa z ryżem 350 ml (MLE, SEL) Gulasz warzywny z ciecierzycą 200 g (GLU PSZ, SEL) Ziemniaki młode gotowane z tłuszczem i koperkiem 250 g Sałata zielona z kefirem 100 g (MLE) Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
21.06.2024 Piątek
Jadłospis 27.05.2024 - 09.06.2024
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Zacierka na mleku 350 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 70g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g ( MLE) Dżem 25 g Serek homog. naturalny 60 g (MLE) Arbuz 200 g | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb graham 120 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g ( MLE) Szynka dębowa drobiowa, kiełbasa grubo rozdrobniona 20 g Serek homog. naturalny 60 g (MLE) Arbuz 200 g II śniadanie: jogurt naturalny 150 g (MLE) | |
![]() | ![]() | |
Kalafiorowa z ryżem 350 ml (MLE, SEL) Ryba smażona (Miruna) 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB) Ziemniaki młode gotowane z tłuszczem i koperkiem 250 g Sałatka z kapusty młodej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml | Kalafiorowa z ryżem 350 ml (MLE, SEL) Ryba pieczona (Miruna) 100 g (RYB) Ziemniaki młode gotowane z tłuszczem i koperkiem 250 g Sałatka z kapusty młodej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
Copyright © 2014 Szpital Powiatowy w Chrzanowie
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i realizacja: Studio Interaktywne Fenix Inspire