Uprzejmie informujemy, że od dnia 7 października 2023 r. Szpital Powiatowy w Chrzanowie przystąpił do programu pilotażowego "Dobry posiłek w szpitalach" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
08.05.2025 Piątek
Jadłospis 28.04.2025 - 11.05.2025 dorośli
Jadłospis 28.04.2025 - 11.05.2025 ciąża i laktacja
Jadłospis 28.04.2025 - 11.05.2025 dzieci
Dieta podstawowa |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Kasza manna na mleku 350 ml (GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynka dębowa drobiowa, kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g Serek twarogowy termizowany śmietankowy 20 g (MLE) Rukola 10 g Pomidor 70 g | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynka dębowa drobiowa, kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g Jajko gotowane 2 szt (JAJ) Rukola 10 g Pomidor 70 g II śniadanie: | |
![]() | ![]() | |
Zupa krem z zielonych warzyw + 350 ml (SOJ, SEL,) Grzanki żytnie 30 g (GLU ŻYT) Sos boloński z wieprzowiną dieta + 150 g (SEL) Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ) Bukiet warzyw gotowanych + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Zupa krem z zielonych warzyw + 350 ml (SOJ, SEL,) Grzanki żytnie 30 g (GLU ŻYT) Sos boloński z wieprzowiną dieta + 150 g (SEL) Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ) Bukiet warzyw gotowanych + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
07.05.2025 Środa
Jadłospis 28.04.2025 - 11.05.2025 dorośli
Jadłospis 28.04.2025 - 11.05.2025 ciąża i laktacja
Jadłospis 28.04.2025 - 11.05.2025 dzieci
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250ml Owsianka budyniowa z bananem i jabłkiem z posypką chia 200 g (MLE, GLU OW,) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynka nie ze wsi-szynka wp.wędz.parz. 20 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, OZI, SEL, GOR, SEZ, ) Sałata lodowa 20 g Twarożek różany + 70 g ( MLE,) Pomidor 60 g | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Sałata lodowa 20 g Szynka nie ze wsi-szynka wp.wędz.parz. 20 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, OZI, SEL, GOR, SEZ, ) Twarożek różany + 70 g ( MLE,) Pomidor 60 g II śniadanie: Podpłomyki b/c 20 g (GLU PSZ, MLE,) | |
![]() | ![]() | |
Kapuśniak z kapusty kiszonej + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, SEL,) Zrazik drobiowy z kurczaka pieczony + 120 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos pieczarkowy + 100 g ( MLE,) Kasza bulgur 200 g (GLU PSZ,) Surówka z marchwi z olejem b/c + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Kapuśniak z kapusty kiszonej + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, SEL,) Zrazik drobiowy z kurczaka pieczony + 120 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sos pieczarkowy + 100 g ( MLE,) Kasza bulgur 200 g (GLU PSZ,) Surówka z marchwi z olejem b/c + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
06.05.2025 Wtorek
Jadłospis 28.04.2025 - 11.05.2025 dorośli
Jadłospis 28.04.2025 - 11.05.2025 ciąża i laktacja
Jadłospis 28.04.2025 - 11.05.2025 dzieci
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250ml Płatki jęczmienna na mleku 350 ml (MLE, GLU JĘCZ) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE) Jajko w sosie tatarskim + 200 g (JAJ, MLE, GOR) Pomidor 70 g Roszponka 10 g | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE) Jajko w sosie jogurtowo - pietruszkowym + 200 g (JAJ, MLE) Pomidor 70 g Roszponka 10 g II śniadanie: serek homogenizowany naturalny 150 g 1 szt (MLE) | |
![]() | ![]() | |
Zupa jarzynowa z zacierką + 350 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,) Bitka wieprzowa z szynki pieczona + 100 g ( Sos cygański + 100 g Kopytka ziemniaczane bez tłuszczu + 200 g (GLU PSZ, JAJ) Surówka z kapusty białej i czerwonej + 200 g (JAJ, GOR) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m | Zupa jarzynowa z zacierką + 350 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,) Bitka wieprzowa z szynki pieczona + 100 g ( Sos cygański + 100 g Kopytka ziemniaczane bez tłuszczu + 200 g (GLU PSZ, JAJ) Surówka z kapusty białej i czerwonej + 200 g (JAJ, GOR) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m | |
![]() | ![]() |
05.05.2025 Poniedziałek
Jadłospis 28.04.2025 - 11.05.2025 dorośli
Jadłospis 28.04.2025 - 11.05.2025 ciąża i laktacja
Jadłospis 28.04.2025 - 11.05.2025 dzieci
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Kasza kukurydziana na mleku 350 ml (MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Serek twarogowy homogenizowany 40 g (MLE) Miód (25 g) 2 szt Sałatka owocowa + 100 g | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynka krucha z pieca wieprzowa, wędzona 50 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, SO2) Serek twarogowy homogenizowany 40 g (MLE) Sałata zielona 20 g Pomidor 60 g II śniadanie: jogurt naturalny 150 g (MLE) | |
![]() | ![]() | |
Barszcz czerwony z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, SEL,) Kokosowy dhal z czerwoną soczewicą + 150 g (MLE, GOR) Ryż brązowy 200 g ( GLU PSZ,) Melon 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Barszcz czerwony z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, SEL,) Kokosowy dhal z czerwoną soczewicą + 150 g (MLE, GOR) Ryż brązowy 200 g ( GLU PSZ,) Melon 150 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
![]() | ![]() |